dimarts, 29 de maig del 2012

Sortida a la Colònia Güell


A partir de la proposta de millora de Núria Güell, d´anar a veure construccions de Antoni Gaudí, vam anar a veure la colònia Güell. Allà els carrers estan plens d´edificis i cases peculiars. Molts eren construccions modernistes, i de l´època de la colònia, de mitjans del s. XIX. Actualment en aquests hi ha gent vivint, són museus,  residències o Biblioteques.

Abans d´anar a veure la Cripta, vam a anar a la sala del museu, on vam veure un vídeo que explicava com era la vida de les persones que vivien en aquella colònia. El paper de la dona com a treballadora i encarregada de la llar, era molt rellevant.

També a la sala ens explicaven qui era el Sr. Güell i a que es dedicava la fàbrica de la colònia, que era tèxtil, es a dir que feien tela per roba.

Vam anar a veure la visita principal de la colònia, que és la cripta, que és d´estil modernista, dissenyada pel propi Antoni Gaudí  i altres arquitectes alumnes seus, que mantingueren el seu estil. Vam entrar a l'església on actualment es celebren concerts i altres actes, també vam pujar al terrat on encara hi hauria d'haver més part de la construcció, ja que encara no esta acabada segons els planells, que es van deixar.

La colònia és un espai molt tranquil i amb poques aglomeracions. Vam poder passejar amunt i avall tot el dia, i menjar tranquil·lament els nostres pícnics a l´ombra dels arbres d´un parc.

Testimonis:
 
“A la colònia Güell hi ha una església que te unes finestres amb vitralls i el sostre fa una forma rodona com si hi hagués escales. A l’entrada hi ha unes petxines que serveixen per agafar aigua i senyar-se hi ha un porxo amb bancs per seure.


Eusebi Güell va encarregar a Antoni Gaudí que la construís juntament amb les cases on vivien els treballadors de la fàbrica de la seva propietat. Al conjunt de cases, església i fàbrica se’l coneix com a colònia Güell.”

Núria Güell
 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva donar-nos la teva opinió